Islandsgate

Et punkband med kjærlighet til Vålerenga

Islandsgate med venner på Enga pub

Mange av låtene til Islandsgate er laget med utgangspunkt i tekstene til Vilhelm «Kyter`n» Holteberg Hansen (1910-1984) som – når han ikke satt i fengsel for brudd på løsgjengerloven – bodde i Islandsgata 12 på Vålerenga. Han skrev dikt om livet slik han kjente det – alkoholens bakside, opphold på instutisjoner og den store kjærligheten det gamle arbeiderklassestrøket øst i Oslo.

Jeg ble selv født fire år før «Kyter`n» døde, og har og har vokst opp i dette nabolaget hvor jeg fortsatt bor. Jeg begynte å fotografere Islandsgate i 2019.

Fredo (musikkvideo 2020)

Ja, vi elsker Vålerenga (musikkvideo 2020)

Byens krone - en pubforestilling

I forestillingen Byens Krone som er regissert av Johannes Joner, flettes gammel historie sammen med ny. Her møter vi skuespiller Jon Vidar Tidemand som «Kyter`n» og Islandsgates låter i ny innpakning. Forestillingen ble satt opp på Vålerenga vertshus i september 2020 og 2021 og på Centralteateret i oktober 2021.

Islandsgate med (fra høyre) Are Volmert Sørensen, Einar Stubhaug, Karsten Blomstrand og Anders Blom — og skuespiller Jon Vidar Tidemand i rollen som «Kyter`n».